torsdag 26 januari 2012

Fragment från förr - GB:s gamla logo

Ibland kan det vara kul att bläddra i såna där gamla nostalgiböcker med samlingar av prylar från förr. Ja, du vet - raketost, filmisar och sånt där. Å så gamla glassar! Vissa har man helt glömt, andra kan man fortfarande känna smaken av - på gott och ont.
Det finns, naturligtvis, även grupper på Facebook som vill ha tillbaka gamla favoriter, här hittar du en.

Tycka vad man vill om nostalgi vs. framåtskridande. Med risk för att låta som en gammal arkeolog (men arkeologer är ju coola, se bara på Indiana Jones), jag blir glad när jag mitt i tillvaron, hittar gamla fragment från förr. Småsaker som smitit undan från omorganisationer, marknadsplaner och redesign och plötsligt dyker upp i vardagen. Rester som trots sin litenhet slår an en en sträng i ens undermedvetna och plötsligt öppnar en minnes-sinnesdörr från förr.
-Det är ganska ballt.

Senaste exemplet är den här flaggan jag sprang på häromdagen. Den gamla logon från GB, i de sköna färgerna några av oss minns från barndomens kioskbesök på badplatsen. Om jag kommer ihåg rätt fick GB-clownen byta tillbaka till de här färgerna, efter ett fjantigt mellanspel i mer illasittande röd-blå-gul mundering.

Den gamla logon tycker jag känns mer spännande än dagens klyschiga GB-hjärta. Men det är säkert något jag kommer få äta upp av framtida generationer - de som idag besöker badplatsernas glasskiorrar, och blir glada av just ett hjärta...

1 kommentar:

Grimgoth sa...

Du har rätt, denna är grymt snygg.
Och vilka minnen den väcker också.