måndag 2 april 2012

Några lätta och tunga tankar från veckan som gick

Om man summerar den gångna veckan, har det hänt massor av roliga saker: H.P. Lovecraftfestivalen, Uppsala Comix, avslutning av Mangamånaden på Serieteket för att nämna några.

Men den stora händelse som upptagit stora delar av Seriesveriges tankar går tyvärr i moll.
Den stora, kanske den största, drivkraften för svenska seriers utveckling - Kristiina Kolehmainen - har gått vidare till livet efter detta.

Visst hade vi koll på varandra över Facebook, men jag kan inte säga att jag "kände" henne på det personliga planet. Däremot: så fort man gjorde något serierelaterat, litet eller stort, fanns hon alltid, alltid där. Höll vi ett föredrag i Tintinföreningen Generation T satt hon där och lyssnade. Om man var på Franska institutet och hörde en dragning om europeiska serier kunde man slå sig i backen på att hon var där. Och självklart kunde man alltid springa på henne på skötebarnet Serieteket eller på de mässor och evenemang hon själv varit med och dragit igång.

Nu kommer det inte vara så längre och det kommer jag att sakna. Men det arv hon lämnar efter sig till oss serieälskare i form av allt hon byggt upp kommer finnas kvar och för det kan vi andra vara evigt tacksamma.

Tack Kristiina och vila i ro.

Inga kommentarer: